Uncategorized

Kilpailu taivas

Joo, siellä on Kilian Jornet. Mutta hänen Atalanta BC Paita vieressään Vermont -nainen on valmis voittamaan vuoden 2018 Skyrunner World Series

Jos olet viritetty juoksevaan maailmaan, olet todennäköisesti kuullut nimen Kilian Jornet. Mutta et todennäköisesti ole kuullut Vermont -naisesta, joka otti palkintokorokkeella syyskuussa Jornet -rinnalla Skyrunner World Series -sarjassa Kinlochlevinissä, Skotlannissa. Tässä kuussa hän on myös valmis voittamaan kokonais tittelin.

Jornet, Espanjan vuoristoisen Katalonian alueen pro-juoksija, on Skyrunner World Seriesin kuudenkertainen mestari. Ei ole yllättävää, että hän otti uuden ensimmäisen sijan. Naisosaston voittaja Migu Run Skyrunner World Series -sarjan kuudennessa vaiheessa ja nyt Sky Extra -luokan johtaja oli Vermonter Hillary Gerardi.

Pyhän Johnsburyn kotoisin oleva kulki voimakkaiden tuulen ja huonon sään läpi kolmannen luokan maaston yli voittaakseen 32 kilometrin kilpailun Skotlannin ylängöllä ajanjaksolla 4:17:48. Vaikka reitti lyhennettiin alkuperäisestä 52K: n reitistä Saudi-Arabian Jalkapallomaajoukkue Paita sään vuoksi, kilpailijat saivat silti täyden 2700 metrin, joka sisälsi paljastuneen kolmannen luokan ryömyntä kaarevan harjanteen Buachaille Etive Morilla.

Gerardi otti 13. syyskuuta myös pronssin Team USA: lle vertikaalisissa maailmanmestaruuskilpailuissa, myös Kinlochlevinissä. Hän kiipesi 1000 metriä yli 5K Mtnantti Munron huippukokoukseen kestääkseen kolmannen. Gerardi oli yksi 15 amerikkalaisesta juoksijasta, jotka kutsuttiin kilpailemaan kaikkien aikojen ensimmäisessä täydellisessä Yhdysvaltain Skyrunning-joukkueessa. Burlingtonin Noah Brautigan kutsuttiin myös liittymään joukkueeseen. Joukkue sijoittui maailmanmestaruuskilpailuissa kolmanneksi.

Andorran vuoden 2017 Skyrunningin maailmanmestaruuskilpailuissa Gerardi juoksi Riptoniin, Vt., Asukas Ryan Kerriganiin, joka valmensi ensimmäistä Yhdysvaltain joukkuetta, joka kilpaili nuorten Skyrunningin maailmanmestaruuskilpailuissa. “Olen yleensä yksi harvoista amerikkalaisista näissä tapahtumissa, joten jokin joukko vermontereita oli aika mahtavaa”, Gerardi sanoo.

Kansainvälinen Skyrunning Federation määrittelee Skyrunningin “vuorena, joka kulkee yli 2000 metriä, jossa minimikaltevuus on kuusi prosenttia kokonaisetäisyydestä, ja sen on sisällettävä 30 prosenttia.” Toisin sanoen juoksee erittäin teknisillä korkealla vuoristopolkuilla. Kuten Gerardi totesi, “se ei ole taitavaa, jos sinun ei tarvitse käyttää käsiäsi.”

Gerardi hyvittää hänen kasvatuksensa Vermontissa kiinnittämällä rakkautta ulkona. ”Kun olin lukiossa St. Johnsbury Academyssa, liittyin erämaakerhoon. Muistan, että matkan vaellukselle valkoisilla vuorilla talvella ja matkustaneen Uuteen -Seelantiin Tramppiin, ja mielestäni intohimoni asua vuorilla ja rakkauteni ulkona syntyi näistä kokemuksista ”, Gerardi sanoo.

Middlebury Collegessa ollessaan Gerardi vietti viisi vuodenaikaa työskentelemällä Appalachian Mountain Clubilla heidän High Mountain -majoissaan New Hampshiren Valkoisilla vuorilla. Siinä vaiheessa hän sanoo keskittyvänsä retkeilyyn ja kiipeilyyn, ei juoksemiseen.

Gerardi ei koskaan pitänyt itseään juoksijana vasta, kun hän oli valmistunut yliopistosta vuonna 2009. “En todellakaan juoksi vakavasti vasta vuonna 2012”, Gerardi sanoi syyskuussa.

Hän ei koskaan edes pitänyt tien juoksemisesta. Mutta vuonna 2010 hänen silloinen poikaystävänsä (ja nyt aviomies) Brad Carlson Hinesburgista allekirjoitti hänet Suurelle Adirondack Trail Runille, kilpailuun Adirondacksin korkean huipun alueen läpi. Hän sijoittui ensin naisten luokkaan ja oli iloisesti yllättynyt. “Olin keskittynyt enemmän kalliokiipeilyyn ja retkeilyyn loppuvuodesta, enkä todellakaan jatkanut sitä”, hän muistelee. “Sitten muutimme Eurooppaan vuonna 2012, ja Skyrunning oli kaikkialla.”

Pari muutti Sevoziin, Ranskaan, lähellä Chamonixia, syksyllä 2012. Carlson on ammattimainen vuoristoopas, ja Gerardi työskentelee nyt Alppien ekosysteemien tutkimuskeskuksessa, kansalaisjärjestössä, joka rekrytoi yliopiston professoreita ja opiskelijoita tutkimaan ilmastonmuutoksen vaikutuksia Alppien ekosysteemeissä.

Gerardi liittyi World Series -piiriin vuonna 2017 ja vain yhdessä vuodessa on saanut huomiota joukkoon voittoja, mukaan lukien Tromso Skyrace 4. elokuuta (missä hän sijoittui 10. sijalle) ja Trofeo Kima, uuvuttava 52K -kilpailu lumikenttien yli, lumikenttien yli, Tromso Kima, lumikenttien yli, tromso -kima, lumikenttien yli, Tromso Kima, lumikenttien yli, tromsok. Moreenit ja paljaat harjat, joissa on kiinteät köydet Valmasinossa, Italiassa. Gerardi voitti Kiman 7 tunnissa, 37 minuutissa ja 29 sekunnissa – vain minuutin ujo kurssin ennätys. Vuonna 2014 toinen Vermonter, Huntingtonin Kasie Enman, voitti Kima -kilpailun ja jatkoi sidoksesta toiseksi Skyrunning World Series Ultra -kategoriassa.

Gerardi kilpailee 13. lokakuuta Limone Skyracessa Lombardiassa, Italiassa. 29K -kilpailu tunnetaan olevan poikkeuksellisen haastava ja teknisesti vaativa, ja oliivivihan Real Betis Balompie Paita ja kivisen kalkkikiven vuorten kautta 2 500 metriä. Voittaakseen Skyrunning World Series -sarjan suoraan Gerardin on ansaittava kuudennen sijan tai parempi Limonessa, kilpailussa, jonka hän on aiemmin sijoittanut kahdeksanteen kahdesti. Yleisin sijoitus perustuu kauden kahteen parhaaseen viimeistelyyn Sky Classic- ja Sky Extra -luokissa. Euroa on 10 000null